Welkom op de pagina van Brasserie Bie de groeve!

We zijn momenteel druk bezig om onze brasserie vorm te geven, zodat we op 4 september open kunnen. Op deze pagina informeren we u over onze plannen.Onderaan de pagina vind je een sfeerimpressie.

Een stukje geschiedenis

Brasserie Bie de groeve dankt haar naam aan de ligging: vlakbij (‘bie’) de Curfsgroeve. Deze groeve ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang is in deze groeve mergel gewonnen, een krijtgesteente met verschillende toepassingen. Zo werd mergel gebruikt in de productie van cement door het in kalkovens te verhitten. Dergelijke kalkovens worden momenteel een paar honderd meter hier vandaan gerestaureerd. Daarnaast werden (en worden) mergelblokken in deze regio veel gebruikt als bouwmateriaal. Het woonhuis naast de brasserie is daar een mooi voorbeeld van. Het industriële interieur van de brasserie grijpt terug op de geschiedens van de mergelwinning in deze omgeving. U moet het echt zelf eens komen bekijken!

(H)eerlijke streekgerechten

Niet alleen qua geschiedenis biedt deze omgeving veel moois; ook op culinair vlak brengt deze streek veel lekkers voort. Dat proberen we onze gasten te laten proeven, beleven en ervaren. Hiervoor maken we gebruik van mooie wijnen en heerlijke biersoorten van lokale producenten en natuurlijk gerechten met zoveel mogelijk ingrediënten uit deze contreien. Vanaf 4 september bent u van harte welkom voor een heerlijke kop Blanche Dael koffie met gebak, een lunch, een (aangeklede) borrel of het diner. We staan de hele dag voor u klaar!

Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 13 26 28 76

PROEF, BELEEF, ERVAAR EN GENIET!

logo vierkant